Veelgestelde vragen

Hieronder staat een opsomming van veelgestelde vragen. Mocht u onverhoopt toch met een vraag zitten, neemt u dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Onze medewerkers staat u graag telefonisch of persoonlijk te woord. Het is ook mogelijk om via het invulformulier op deze website uw vraag bij een van onze medewerkers neer te leggen, zodat wij uw vraag zo snel mogelijk kunnen beantwoorden. 

Informatie huren

 • Wat is de waarborgsom?
  De waarborgsom is gelijk aan de geschatte totale huursom van de huurauto vermeerdert met het eigen risico. Betaling dient voorafgaand aan de huurperiode te geschieden door het bedrag te pinnen, indien dit niet mogelijk is kan het ook met een geldige creditcard (extra kosten). De minimale waarborgsom bedraagt €250,-.
 • Meerdere bestuurders, kan dat?
  Ja, indien dit van tevoren wordt doorgegeven. De benodigde informatie van de desbetreffende bestuurder zijn de NAW-gegevens en de identiteitsgegevens.
 • Mag ik met de huurauto naar het buitenland?
  Ja, indien dit van tevoren wordt doorgegeven. Dit in verband met de verzekering.
 • Wanneer kan ik de huurauto inleveren?
  De huurauto kan tijdens de openingstijden van Ensing Autoverhuur worden ingeleverd. Indien na openingstijd, gelieve de huurauto goed af te sluiten en de sleutel in de daarvoor bestemde brievenbus deponeren. Inleveren na openingstijd dient altijd in overleg met een medewerker van Ensing Autoverhuur te gebeuren.
 • Moet ik verplicht reserveren?
  Ja, Ensing Autoverhuur werkt op basis van reservering. Dit geldt uiteraard ook voor een auto huren.
 • Welke informatie is benodigd voor huurauto/busje huren?
  Een geldig Nederlands rijbewijs én paspoort/identiteitskaart én een recentelijk bank- of giroafschrift ter verificatie van de adresgegevens.

Verzekering

 • Hoe zijn de huurauto’s/bussen verzekerd?
  De huurauto’s/bussen van Ensing Autoverhuur zijn All-risk verzekerd; zijn voorzien van een inzittenden verzekering en bovendien kunt u in geheel Europa dag en nacht gebruik maken van de ANWB. Mocht het nodig zijn dan regelt de ANWB in geval van schade of pech ook het vervangend vervoer.
 • Wat is het Eigen Risico?
  Er geldt een standaard Eigen Risico voor zowel schade aan het voertuig als diefstal van het voertuig. Dit betekend dat u als huurder tot een bepaald bedrag aansprakelijk bent per schadegeval of in geval van diefstal.

Onderhoud, bekeuringen, diefstal en schade

 • Wat te doen bij diefstal?
  Bij diefstal dient u zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Een kopie van de aangifte, een schadeaangifteformulier en de originele sleutels ontvangen wij graag zo snel mogelijk. Daarnaast dient u ons zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van het voorval.
 • Wat te doen bij schade?
  Krijgt u tijdens de huurperiode schade met de huurauto, dan dient u de volgende stappen te doorlopen:

- Rijd niet verder met de huurauto;
- Neem contact op met de politie;
- Vul het Europees schadeformulier in (deze bevindt zich in het dashboardkastje);
- Meld de schade z.s.m. bij Ensing Autoverhuur;
- Lever het Europees schadeformulier in bij onze vestiging.

 • Wat te doen bij pech?
  Bij pech onderweg kunt u contact opnemen met de ANWB en Ensing Autoverhuur. De desbetreffende telefoonnummers kunt u vinden bij de autopapieren in het dashboardkastje. U geeft dan door het kenteken, het probleem en de pechlocatie.
 • Wat is bovenhoofdse schade?
  Bovenhoofdse schade is de schade van de verhuurder veroorzaakt door aanrijding met het deel van het voertuig dat zich op een hoogte van meer dan 1.90 meter boven de grond bevindt of door aanrijding met op het voertuig bevestigde zaken die zich op meer dan 1.90 meter boven de grond bevinden. De regelgeving hiervoor staat opgenomen in de voorwaarden, zoals die door Bovag zijn gesteld.
 • Krijg ik de huurauto volgetankt mee?
  Ja, u krijgt de huurauto volgetankt mee. Graag ontvangen wij deze ook volgetankt terug.
 • Hoe zit het met bekeuringen?
  Indien u tijdens de huurperiode een bekeuring heeft gekregen, dan wordt deze door Ensing Autoverhuur doorbelast. Hierbij geldt dat hiervoor administratiekosten in rekening zullen worden gebracht.

Algemene voorwaarden

 • Wat zijn de algemene voorwaarden van Ensing Autoverhuur?
  De algemene voorwaarden van Ensing Autoverhuur zijn zoals deze vermeld staan op de website. Klik hier voor de algemene voorwaarden.
 • Waar vind ik de voorwaarden van BOVAG?
  Klik hier voor de voorwaarden van BOVAG.

Rijbewijs

 • Welk rijbewijs is vereist?
  Voor het huren van een huurauto/bus dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs.

Vragen beantwoord?

Bekijk ons aanbod auto huren, personenbus huren, bestelwagen huren of aanhanger huren. Wij hebben een groot wagenpark aan de Deventerstraat in Apeldoorn. Een auto huren Apeldoorn moet zo nooit een probleem zijn!