• In 2 minuten gereserveerd
  • Breng- en haalservice
  • Voertuigen vrij van reclame
  • Geen verborgen kosten

Maximumsnelheid: Hoe hard mag ik rijden?

Per 16 maart 2020 is er het een en ander gewijzigd voor autorijdend Nederland. Er geldt tegenwoordig namelijk op alle snelwegen een maximumsnelheid van 100 km per uur. Dit snelheidslimiet is enkel overdag tussen 06:00 en 19:00 uur van kracht. Tussen ‘s avonds 19:00 uur en ‘s ochtends 06:00 uur mag op sommige snelwegen nog wel 120 of 130 kilometer per uur gereden worden.

Uitzonderingen

Er zijn echter nog een aantal nieuwe en bestaande uitzonderingen die aan deze regeling verbonden zijn. Zo zijn er trajecten waarop een aangepast limiet van 80 km per uur geldt. Dit zijn trajecten in de Randstand. Verder gelden voor auto’s met aanhanger tot 3500 kg een maximumsnelheid van 90 km per uur. Is het gewicht van de aanhanger hoger dan 3500 kg, dan geldt een snelheidslimiet van 80 km per uur. Let op: fietsendragers zijn geen aanhangers. Auto’s met fietsendragers houden de snelheid aan die op de borden wordt aangegeven.

Blijf je toch 130 kilometer per uur rijden op 100-wegen? De boete die je dan kunt oplopen zal €297,- bedragen. Dat wil je natuurlijk liever niet! Houd daarom te allen tijde de (matrix)borden goed in de gaten om up-to-date te blijven. Zo weet je altijd zeker welke snelheid er op dat moment gereden mag worden.