• In 2 minuten gereserveerd
  • Breng- en haalservice
  • Voertuigen vrij van reclame
  • Geen verborgen kosten

Verhuizen: 10 tips om je op weg te helpen

Ga je verhuizen, maar heb je geen idee wat heb je te wachten staat, hoe je moet beginnen of waar je rekening mee moet houden? Ensing Autoverhuur heeft 10 verhuistips voor je op een rijtje gezet.

1. Kijk uit met het verslepen van zware spullen. Voor je het weet loop je rugklachten op en daar zit niemand op te wachten. Steekwagens en meubelhondjes kunnen je goed helpen, zoals ook familie en vrienden een handje zouden kunnen helpen.

2. Prop je verhuisdozen niet te vol met allerlei spullen. Als je een verhuisdoos te vol doet, kan hij te zwaar zijn om te tillen en ook dat is geen pretje!

3. Zorg dat je niet zomaar begint, maar geordend aan het werk gaat. Een duidelijke structuur en een goed overzicht werkt beter dan lukraak spullen bij elkaar verzamelen. Zo heb je ook direct alle spullen bij elkaar die bij elkaar horen in je nieuwe huis. Erg handig dus!

4. Het is vervelend als je maar een kleine auto hebt met beperkte ruimte. Niemand wordt er echt vrolijk van om veel heen en weer te moeten rijden. Dit kost namelijk veel tijd en brandstof. Met een bakwagen of aanhanger werk je sneller en voordeliger!

5. Het zou fijn zijn om in snel klaar te zijn, maar het valt absoluut niet aan te raden om door te werken zonder pauze te nemen. Een goed glas drinken en een lekker broodje zorgen voor de nodige energie om de dag door te komen. Alle aanwezige hulpkrachten stellen dit ook zeer op prijs.

6. Natuurlijk: jij bent degene die gaat verhuizen, maar het is niet goed om alles zelf te willen doen! Misschien heb je wel hele handige vrienden die lampen kunnen ophangen of een familielid die goed is in verven. Maak hier gebruik van! Dat scheelt een hoop werk.

7. Gooi spullen weg die je eigenlijk niet meer wil of waarvan je eigenlijk niet eens meer wist dat je het had, zoals die ene oude jas en dat lelijke fotolijstje. Nu is hét moment om deze spullen voor eens en voor altijd uit je leven te laten verdwijnen. Regel dus een container of rijd een keertje naar de stort, zodat je met een frisse start in je nieuwe woning kunt beginnen.

8. Zorg dat je de tijd neemt om te verhuizen. Niets is vervelender dan op de laatste dag te moeten haasten omdat de tijd dan begint te dringen. Begin daarom dagen, zo niet weken van tevoren alvast met het uitruimen van kastjes en het inpakken van dozen. Het enige waar je dan nog echt rekening mee hoeft te houden zijn de grotere spullen.

9. Doe niet zomaar van alles in een verhuisdoos. Sommige spullen zijn natuurlijk breekbaar of hebben emotionele waarde. Ga hier voorzichtig mee om, door breekbare spullen bijvoorbeeld in te wikkelen in krantenpapier. Het is namelijk geen pretje om er in je nieuwe woning achter te komen dat je nieuw servies nodig hebt.

10. En last but not least: geen stress! Verhuizen is spannend, maar besef wel dat je naar een nieuwe, leuke woning verkast waar je met plezier al weken of zelfs maanden naar uitgekeken hebt.

Aanhangers
Volkswagen Crafter 11M³
Mercedes-Benz Bakwagen 20M³